Ingredients
- 100 g de carn capolada de
vedella
- 250 g de carn capolada de porc
- 1 ou sencer
- 2 cullerades de les de sopa,
rases, de galeta picada
- 1 tassó petit de llet (per
inflar el pa)
- 1/2 tassó petit de vi sec (xeres,
montilla...)
- 1 manadet de julivert
- Sal i pebre bo, abundants
|
Com
fer-ho
- Dins un bol escampau la carn. Hi
posau pel damunt la galeta picada, una mica arreplegada; al
damunt, la llet i el vi sec, perquè se'l vagi bevent.
- Ho trempau amb la sal i el pebre,
hi afegiu l'ou, i ho deixau reposar 1/4
d'hora.
- Desprès ho mesclau bé tot amb
la mà i feis una pilota allargada, en forma d'ou.
- Quan faltin 20mn. perquè tots
els ingredients del bullit siguin cuits, i
el brou bulli, hi tirau la pilota, sense por a què
es desfaci. No l'enfarineu, com diu molta gent, perquè és
innecessari del tot, i fa el brou brut. (Pap dixit)
|